Smaakmakers van Maas & Waal

  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal
  • Smaakmakers van Maas & Waal

Ontdekkingsreis
Wij, Anneke Bode en Carolien Guelen, gaan op ontdekkingsreis in de wereld van het lokale voedsel en de streekproducten. Al vragen stellend en pratend met de hoofdrolspelers willen we deze markt doorgronden: Hoe en waarom zijn de keuzes gemaakt? Biologisch, scharrel of regulier? Welke rol speelt ‘lokaal’? Waar liggen mogelijkheden en wat zijn de drempels?

We bekijken daarbij de hele keten. Producenten, verwerkers, verkopers, en vervoerders. Grote en kleine bedrijven, met meer of minder commerciële doelstellingen. Verhalen over ultra-professionaliteit tot uit de hand gelopen hobby’s. Met verschillende motieven en idealen. We hebben onze eigen leefomgeving als startpunt genomen: Wijchen, Druten en de kleine kernen daaromheen.

Lokale helden van ons voedsel

Op deze plek leest u de verhalen die onze reis oplevert. Portretten van de mensen die zich met ziel en zaligheid inzetten voor ons voedsel. Verslagen in tekst en beeld van de Smaakmakers van Maas & Waal. Ton Rothengatter maakt de prachtige foto’s.

Smaakmakers van Maas & Waal

Eerlijk en herkenbaar
We zijn ervan overtuigd dat er een groeiende vraag is naar eerlijk eten. Sommige mensen weten de weg naar dit eten al goed te vinden, bijvoorbeeld in streekwinkels of rechtstreeks bij de boer. Veel mensen zijn nog zoekende.

 Groente, fruit, vlees, zuivel en eieren. Vers uit de omgeving, van een bekende producent. Gezond, natuurlijk en van dichtbij. De menselijke maat, een korte keten en verbinding met de herkomst van ons eten. Zodat mensen weten wat en van wie ze kopen, en er minder behoefte is aan een formeel keurmerk. Daarnaast blijft gezond eten zo betaalbaar: kosten voor vervoer, tussenhandel en de veiling worden uitgespaard.

Zo op het oog een schat aan mogelijkheden, de praktijk blijkt weerbarstig.